Ekološke radionice


Koncept prostora i kreativno-obrazovnog programa u Zabavnom parku Starli je pažljivo osmišljen kako bi usmeravao i podržavao zdravo odrastanje svakog deteta. Briga o ekološkom podizanju svesti kod najmlađih jeste jedna od vodećih tema koja je veoma zastupljena na edukativnom programu u Starliju.

Ekološka radionica je besplatna, traje dva sata i obuhvata učestvovanje na radionici, kao i igranje u igraonici Zabavnog parka Starli.

Vodni Agent Starli Novi Sad

U okviru kreativno-edukativnog programa, Zabavni park Starli organizuje besplatanu dvosatnu radionicu za decu i igranje.

Radionica će biti održana, 8. februara, od 18 časova, a namenjena je deci uzrasta od 4 do 10 godina.

Kroz ekološku radionica „Gde živi voda?“ i prijatelje iz Vodne agencije:

 • učimo o kruženju vode u prirodi
 • pratimo život jedne kapi
 • imitiramo zvukove koje voda pravi
 • pravimo eksperimente

Važna napomena: Tokom ove radionice, ugostićemo ekipu dečije emisije „Hajde sa mnom u obdanište“ Radio-televizije Vojvodine, koja će ovom prilikom zabeležiti deo naših besplatnih programa za decu i igranje u Starli igraonici.

Kompozitor i dečji animator Branimir Rosić u okviru ove emisije obilazi prostore namenjene najmlađim, po celoj Vojvodini, druži se i peva sa decom. Kroz igru i skečeve, deca će usvojiti nove pojmove i odlično se zabaviti!

Prijave za radionicu su obavezne, a saglasnost za snimanje dece tokom radionice, roditelji će popuniti na licu mesta.

Možete rezervisati svoje mesto putem mejla starlizp@gmail.com ili pozivom na broj 021 6302 422.

U okviru kreativno-edukativnog programa, Zabavni park Starli i Vodna agencija organizuju besplatanu dvosatnu radionicu za decu i igranje.

Radionice će biti održane, 9. i 10. januara, od 17 časova, a namenjena je deci uzrasta od 5 do 10 godina.

Pored aktivnosti koje su direktno upućene na temu vode u projektu Vodni agent bavimo svim temama koje doprinose očuvanju priorode pa samim tim i vode. Proizvodnja papira je veoma složen proces koji koristi drveće kao sirovinu, troši puno vode i stvara veliki procenat zagadjenja.

 • Radionica reciklaže papira zamišljena je kao dvodnevna aktivnost  obzirom  na vremensko trajanje procesa i zahteve samog postupka.
 • Prvog dana od starog papira, tehnikom mlevenja, natapanja pravimo pulpu, odnosno masu od koje formiramo novi tabak papira. Kada novi tabak razlijemo, ostavljamo ga na sušenje do sutradan.
 • Drugog dana, od novog recikliranog papira pravimo bedževe Starli vodni agenti, koristeći razne tehnike i materijale koji su takođe sirovine za reciklažu.
 • Oba dana su praćena pričom o tome kako raste drvo, zašto ga moramo sačuvati, kako sve industrija zagađuje vodu i koliko je reciklaža korisna aktivnost.

Prijave su obavezne. Pišite nam na starlizp@gmail.com ili nas pozovite na 021/6302-422, kako biste rezervisali svoje mesto.

U okviru kreativno-edukativnog programa, Zabavni park Starli i Vodna agencija organizuju besplatanu dvosatnu radionicu za decu i igranje.

Radionica će biti održana u ponedeljak, 20. novembra, od 19 časova, a namenjena je deci uzrasta od 6 do 10 godina. Deca će saznati više o kruženju vode u prirodi (prirodnom vodnom krugu), procesima koji se odvijaju u vodovodu i kanalizaciji (čovekov krug vode), kao i zanimljivim načinima prečišćavanja otpadnih voda.

Kroz zajedničke aktivnosti na radionici:

 • crtamo prikaz vodovoda i kanalizacije,
 • pravimo prečistač otpadnih voda,
 • izrađujemo značke Starli Vodni agenti!

Prijave su obavezne. Pišite nam na starlizp@gmail.com ili nas pozovite na 021/6302-422, kako biste rezervisali svoje mesto.

U okviru saradnje sa Vodnom agencijom na regionalnom projektu Vodni agent – društvena odgovornost prema vodi uspešno je realizovan ciklus besplatnih radionica u Zabavnom parku Starli za preko 60 novosadskih mališana koji su u školskoj 2016/2017. godini naučili više o značaju vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo. Takođe, održane su i brojne radionice u šest osnovnih škola u Novom Sadu, gde su učenici prvog, drugog i trećeg razreda imali priliku da daju svoj doprinos čuvanju vode deleći znanje sa svojim vršnjacima i roditeljima. Nakon uspešnih projekata sa Vodnom agencijom, Zabavni park Starli se 26. maja, sa raznovrsnim programom, pridružuje i aktivnostima tokom Evropske nedelje održivog razvoja u Novom Sadu u okviru događaja Vodni agenti Novog Sada na kojem je učestvovalo više od 700 mališana iz novosadskih osnovnih škola.

Teme ekoloških radionica:

Šta je voda? – Mali prečistač otpadne vode

Voda u prirodi – Živi svet vode

Putevi vode – Svaka kap vredi, zato treba da se štedi

Vodeni Agent Starli Radionice
Starli Section Divider

Radionice roditeljstva

Kroz predavanja i druženja besplatne radionice roditeljstva će pokušati da inspirišu i informišu roditelje o trudnoći i porođaju, kao i dojenju i nošenju beba. Učesnici će imati priliku uživo da dobiju odgovore na pitanja od savetnica koje pružaju punu podršku drugim mamama tokom trudnoće i majčinstva.

Danijela Birta – sertifikovana savetnica za dojenje, dula i savetnica za praktičnu obuku o ispravnom nošenju beba

 • Radionice se realizuju u Zabavnom parku Starli
 • Radionice traju sat vremena i informativnog su karaktera
 • Prijava za radionicu je neophodna
 • Prijavu slati na starlizp@gmail.com, sa naslovom imejla Radionice roditeljstva i nazivom radionice za koju ste zainteresovani. Prijava treba da sadrži ime i prezime, imejl adresu i kontakt telefon
Besplate Radionice Za Roditelje Starli Novi Sad

Najavljujemo novu besplatnu radionicu roditeljstva u Zabavnom parku Starli.

Tema novembarske radionice je Dojenje – zdravlje i radost za bebu i mamu.:)

Radionicu vodi Danijela Birta Čkonjević – dula, CBS savetnica za dojenje i savetnica škole Die Trageschule za nošenje beba.

Više o Danijeli saznajte ovde.

U okviru besplatne radionice, roditelji će saznati sve o prednostima dojenja za bebu i za mamu, najčešćim problemima sa dojenjem iz prakse sa kojima se mame susreću u prvim nedeljama i kako ih izbeći.

Dobrodošli su i očevi, jer će saznati i na koji način oni mogu pružiti pomoć i podršku svojoj ženi i bebi u periodu uspostavljanja laktacije.

 • Radionica traje od 10.00 do 11.00 h i informativnog je karaktera
 • Radionice roditeljstva besplatne su za sve učesnice/ke – trudnice, mame sa bebama, kao i tate
 • Prijava za radionicu je obavezna

Prijavu slati na starlizp@gmail.com, sa naslovom Radionica roditeljstva – Dojenje. Prijava treba da sadrži ime i prezime, imejl adresu i kontakt telefon

Starli Section Divider

Jezičke radionice

Besplatnim programom jezičkih radionica, želja  nam je da novosadskoj deci pružimo zanimljiv edukativno – kreativni program, kao i da im približimo kulturu i jezik nekog naroda.

Jezička radionica traje dva sata i obuhvata učestvovanje na radionici, kao i igranje u igraonici Zabavnog parka Starli.

Radionica Engleskog Jezika Starli

Radionica engleske kulture – 31. oktobar 2017. / 19 – 21 h

U okviru kreativno-edukativnog programa, Zabavni park Starli i Centar za strane jezike Lexis organizuju besplatanu dvosatnu radionicu za decu i igranje.

Radionica će biti održana u utorak, 31. oktobra, od 19 časova, a namenjena je deci od 4 do 10 godina. Učesnici će se kroz igru upoznati sa praznikom Halloween / Noć veštica, izrazima i običajima koji se vezuju za taj dan.

Nakon radionice, deca će obući svoje maske i kostime (koje su doneli od kuće), i saznaćemo zašto su se baš tako maskirali, a najoriginalnijim klincima će pripasti vredne nagrade!

Prijave su obavezne. Pišite nam na starlizp@gmail.com ili nas pozovite na 021/6302-422, kako biste rezervisali svoje mesto.

Radionica francuske kulture – 19. septembar 2017.

U okviru kreativno-edukativnog programa, Zabavni park Starli organizuje besplatanu dvosatnu radionicu za decu i igranje.

Radionica će biti održana u utorak, 19. septembra, a namenjena je deci od 7 do 10 godina. Učesnici će kroz igru naučiti jednostavne fraze na francuskom jeziku, otkriti specijalitete francuske kuhinje i  i oslikati simbole Francuske. Kombinacija šansona i dečijih pesmica zasigurno će doprineti veseloj atmosferi u toku ovog edukativnog druženja.

Prijave su obavezne, pa nam pišite na starlizp@gmail.com ili nas pozovite na 021/6302-422, kako biste rezervisali svoje mesto.

Radionica španske kulture – 12. septembar 2017.

U okviru našeg kreativno-edukativnog programa, Starli organizuje besplatanu dvosatnu radionicu za decu uz igranje u igraonici.

Radionica će biti održana u utorak, 12. septembra, i namenjena je deci od 5 do 10 godina. Naši učesnici će kroz niz igara naučiti osnovne pozdrave i reči koje se vezuju za špansku kulturu; imaće priliku da oslikaju šešire i lepeze, družićemo se i sa prijateljima iz La Sed Gitana koji će nam približiti flamenko ples i muziku.

Prijave su obavezne, pa nam pišite na starlizp@gmail.com ili nas pozovite na 021/6302-422, kako biste rezervisali svoje mesto.

Radionica Kineske Kulture Starli Novi Sad

Pozivamo vas na naše prvo upoznavanje i druženje sa prijateljima iz Konfucijevog instituta univerziteta u Novom Sadu u Zabavnom parku Starli.

 • 8. maj 2017.

Program je besplatan i prijave su obavezne. Možete se prijaviti putem mejla starlizp@gmail.com ili na broj telefona 021 / 6302 422.

Starli Section Divider

Muzejske radionice

Besplatnim programom muzejskih radionica, Zabavni park Starli i Muzej Vojvodine organizuju kreatvno-edukativne radionice za decu od 5 do 10 godina u Starliju. Želja  nam je da novosadskoj deci približimo kulturu i istoriju, kroz stalnu postavku muzeja.

Muzejska radionica traje dva sata i obuhvata učestvovanje na radionici, kao i igranje u igraonici Zabavnog parka Starli.

Muzejska Radionica Starli Novi Sad
Starli Uskršnja Radionica Muzej Vojvodine

Radionicu vodi Vijeročka Šipka, viši kustos muzejski pedagog.

Program je besplatan i prijave su obavezne. Možete se prijaviti putem mejla starlizp@gmail.com ili na broj telefona 021 / 6302 422.

Muzej Vojvodine Starli Radionica

Radionicu vodi Vijeročka Šipka, viši kustos muzejski pedagog.

Program je besplatan i prijave su obavezne. Možete se prijaviti putem mejla starlizp@gmail.com ili na broj telefona 021 / 6302 422.

Sve radionice su besplatne!